Sunt un artist roman, care creeaza tapiserii, grafica si lucrari de arta textila. Prietenii imi spun simplu - Mire, aceasta este si semnatura mea. Lucrarile mele sunt rezultatul inovatiilor si al permanentelor cautari care m-au condus la o metoda de lucru personala, deosebita de cele traditionale.

Fie ca e vorba de tapiserii, grafica sau obiecte textile, culoarea este cea care imi defineste lucrarile. De mic copil eram atrasa de culorile puternice. Le-am transpus initial in tapiserii, intr-un amalgam viu si palpabil de gheme colorate din lana, sfoara, matase. Ma fascinau, erau concrete in mainile mele, le puteam rasuci, infasura sau impleti. Mai tarziu, nevoia de a rezuma si comprima ceea ce faceam in tapiserie, m-a dus catre grafica. Simplitatea a numai doua sau trei culori transpuse intr-un desen ma odihnea.

Fiecare lucrare este unica fiindca exprima bucuria unui moment irepetabil. Caut cu obstinatie frumosul, incerc sa ma feresc de facil, de grotesc, intr-un secol in care uratul si derizoriul a ajuns sa fie ridicat la rang de arta. Observ adancul lucrurilor, si nu imi place sa copiez mecanic realitatea inconjuratoare. Fiecare lucrare de a mea este o manifestare a emotiilor, iar aceste emotii vorbesc o limba pe care oricine o poate intelege.