Sunt un artist român, care creează tapiserii, grafică și lucrări de artă textilă. Prietenii îmi spun simplu - Mire, aceasta este și semnătura mea. Lucrările mele sunt rezultatul inovațiilor și al permanentelor căutări care m-au condus la o metodă de lucru personală, deosebită de cele tradiționale.

Fie că e vorba de tapiserii, grafică sau obiecte textile, culoarea este cea care îmi definește lucrările. De mic copil eram atrasă de culorile puternice. Le-am transpus inițial în tapiserii, într-un amalgam viu și palpabil de gheme colorate din lână, sfoară, mătase. Mă fascinau, erau concrete în mâinile mele, le puteam răsuci, înfășura sau împleti. Mai târziu, nevoia de a rezumă și comprima ceea ce făceam în tapiserie, m-a dus către grafică. Simplitatea a numai două sau trei culori transpuse într-un desen mă odihnea.

Fiecare lucrare este unică fiindcă exprimă bucuria unui moment irepetabil. Caut cu obstinație frumosul, încerc să mă feresc de facil, de grotesc, într-un secol în care urâtul și derizoriul au ajuns să fie ridicate la rang de artă. Observ adâncul lucrurilor, și nu îmi place să copiez mecanic realitatea înconjurătoare. Fiecare lucrare de a mea este o manifestare a emoțiilor, iar aceste emoții vorbesc o limbă pe care oricine o poate înțelege.